به گزارش پايگاه خبري پيرغار به نقل از ايسنا: تيمي از دانشمندان نيوزلندي، اتريشي و انگليسي موفق به ساخت کوچکترين اتاق واکنش جهان با حجم مخلوط با مقياس فموليتر شدهاند.
محفظه واکنش در حقيقت تنها از يک افشانه کوچک از مايعات تشکيل شده است. اين محفظه با شيوه «يونيزاسيون الکترواسپري» ساخته شده که در آن مايع با قرار گرفتن در معرض يک ولتاژ بالا در زمان خروج از نازل يک لوله مويي نازک به تعداد زيادي از قطرات باردار تبديل ميشود.
مانند پاشيده شدن آب از يک شيلنگ، اين قطرات نيز در زمان خروج از نازلT، شکل مخروطي ميگيرند. از آنجايي که فرايند الکترواسپري هرگونه ماده شيميايي را از شکل مايع به يون تبديل ميکند، اين شيوه بطور رايج براي يونيزه کردن يک نمونه مايع پيش از بررسي آن با طيفسنج جرمي مورد استفاده است.
در شيوه يونيزاسيون عادي، قطرات باردار از يک نازل پاشيده شده و يک مخروط تيلور را تشکيل ميدهند. اين محققان دريافتند که افشاندن قطرات باردار با ترکيبات شيميايي مختلف از دو نازل مجزا اما موازي ميتواند باعث ادغام مخروطهاي تيلور آنها با يکديگر شده و مواد شيميايي درون اين قطرات با هم واکنش نشان دهند.
با کوچک سازي نازلها با قابليت توليد مخروطهاي تيلور با حجم فمتوليتر(يک ميليون ميلياردم ليتر) و اتصال آنها به يک طيفسنج جرمي، اين مجموعه ميتواند براي بررسي واکنشهاي شيميايي مقياس نانوي پرسرعت در سلولها مورد استفاده قرار بگيرد.